Revit

Revit is dé BIM-ontwerpapplicatie voor de bouw en wordt gebruikt door architecten, bouwbedrijven, aannemers, adviesbureaus, installateurs en fabrikanten. Maar ook in tal van andere branches wordt Revit toegepast, zoals de infrastructuur en de civiele techniek.

 • Intuïtief en compromisloos ontwerpen in BIM
 • Werken met intelligente, informatiedragende bouwelementen
 • Snel aanpassingen maken met parametrische objecten
 • Samenwerken vanuit één dynamisch model
 • Interoperabiliteit met IFC4

Dit maakt Revit tot de allerbeste BIM-ontwerpapplicatie

Revit is ontwikkeld voor het realiseren van bouwkundige projecten en het genereren van de benodigde tekeningen en documenten. De software hanteert de veelgeprezen BIM-werkmethodiek, waarbij het 3D-model voorzien wordt van data en producteigenschappen. Hierdoor ontstaat een intelligent 3D-model, dat de bron wordt van alle informatie: modellen, tekeningen, documenten, overzichten, stuklijsten, et cetera.

Met Revit maakt u niet alleen maatvaste en accurate tekeningen, maar profiteert u ook van meer inzicht, betere communicatie, efficiëntere processen en lagere ontwerpkosten.

Altijd inzicht

Revit biedt u op elk gewenst moment toegang tot projectinformatie die up-to-date is. Dankzij het 3D-model heeft u bovendien een beter en gedetailleerder inzicht in uw project. Daardoor signaleert u eventuele bouwfouten eerder, voorkomt u faalkosten en houdt u uw bouwproject beter onder controle.

Revit in bouw en architectuur

Revit is breed inzetbaar voor bouwgerelateerde organisaties en verdeeld over drie disciplines binnen het vakgebied:

 • Architectural
  Voor architecten, bouwkundig tekenaars en engineers.
 • Structure
  Voor constructeurs, constructief tekenaars en engineers.
 • MEP (Mechanical-Electrical-Plumbing)
  Voor installateurs en installatietechnische tekenaars en engineers.

Allesomvattend

Revit is een allesomvattende BIM-ontwerpapplicatie met functionaliteiten die specifiek ontwikkeld zijn voor bouwkundige en infrastructurele werkzaamheden:

BIM-ondersteuning

Met Revit maakt u BIM-modellen waaruit bouwkundige tekeningen en documenten worden gegenereerd. BIM staat voor Building Information Modeling waarbij 3D modellen voorzien worden van informatie. Dit kunnen de dimensies van een bouwonderdeel zijn, maar ook de kostprijs, het materiaal waar het uit is gemaakt of elk ander denkbare informatie die van belang is.

Samenwerken vanuit één bron

Omdat Revit gebruik maakt van één centraal model, kunnen meerdere gebruikers informatie gelijktijdig toevoegen, bewerken of verwijderen. Het hele ontwerp- en uitvoeringsteam is daardoor altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen. Deze informatie is vervolgens door alle gebruikers op te halen, te bewerken of te analyseren.

Parametrische bouwelementen

Revit-bouwelementen bevatten niet alleen informatie, ze zijn ook parametrisch. Dit betekent dat informatie van bouwonderdelen eenvoudig aangepast kunnen worden waardoor het bouwonderdeel zich zelf aan zal passen aan de nieuwe informatie. Als gebruiker definieert u de eigenschappen van objecten en de relaties ertussen. Ook past u ze eenvoudig aan. Door formules en regels aan het model te koppelen, stuurt u de relatie tussen de onderdelen. Het resultaat: dynamische ontwerpen. Deze unieke functionaliteit maakt zelfs complexe, wiskundige en organische vormen mogelijk.

BIM-interoperabiliteit (IFC)

Digitale gegevensuitwisseling tussen verschillende softwarepakketten is belangrijk. Om dit mogelijk te maken, heeft BuildingSMART International (non-profit organisatie) een ‘open’ standaard bedacht: de Industry Foundation Classes of IFC. Deze IFC-standaard legt vast hoe u bouwkundige objecten in een bestand opslaat om uniforme data-uitwisselingen tussen verschillende softwarepakketten mogelijk te maken. Met Revit slaat u uw project in het nieuwste IFC-formaat op (IFC4) en bent u BIM-compliant.

Dynamisch 3D-model

Een belangrijke meerwaarde van Revit is het dynamische 3D-model. Wijzigt u één onderdeel in het model? Dan past de software meteen alle tekeningen en documenten binnen het project aan. U hoeft dus niet meerdere tekeningen of documenten aan te passen voor één wijziging.

Schema’s en overzichten

Een BIM-model is voorzien van data en eigenschappen. Revit kan die gegevens verzamelen, filteren en geordend in overzichten plaatsen (‘schedules’). Dit kunnen bijvoorbeeld overzichten zijn van alle kozijnen op een verdieping, of stuklijsten van prefab-elementen. Wat u maar wil. De schedules kunnen ook gebruikt worden voor (complexe) berekeningen, zoals ontwerpeisen, kostencalculaties, bouwbesluittoetsingen of uittrekstaten.

De meestgestelde vragen over Revit

Kan ik Revit testen voordat ik de software aanschaf?

Jazeker. U kunt alle Autodesk-software dertig dagen gratis testen. Testversies mag u overigens niet commercieel gebruiken. Wilt u Revit testen? Vraag dan de Revit download aan.

Wat zijn de verschillen tussen Revit en Revit LT?

Revit LT is het ‘kleine broertje’ van Revit. Dit is voordeliger, maar mist ook een aantal functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om massamodellen te maken, samen te werken met andere Revit-gebruikers en plug-ins van derden te installeren.

 

Voor de exacte verschillen verwijzen we u graag naar de pagina van Autodesk over de verschillen tussen Revit en Revit LT.

Kan ik met Revit renderen?

Ja, zowel lokaal renderen als in de cloud is beide mogelijk.

Voor het renderen in de cloud heeft u Cloud Credits nodig. Bestel Cloud Credits hier of neem contact met een van onze adviseurs op: 085 – 30 30 000

Wat zijn Cloud Credits?

Via Cloud Credits (een meeteenheid) voert u met behulp van Autodesk-clouddiensten bepaalde taken uit, zoals het creëren van een rendering of het uitvoeren van een simulatie.

 

Koop in onze webshop uw Autodesk Cloud Credits.

Worden software-updates automatisch geïnstalleerd?

Nee, maar u krijgt via de Autodesk Desktop App een melding wanneer er een nieuwe update is. U bepaalt zelf welke software-updates u implementeert, wanneer en voor wie.

Wanneer is voor mij Revit geschikt?

Revit is voor u de juiste keuze als u:

 • Binnen uw organisatie met 3D BIM wil werken
 • Regelmatig in een team werkt en/of gebruikmaakt van mass-models of plug-ins van derden.

Is er ook een versie van Revit voor de Macintosch (Mac)?

Nee, helaas. Revit is enkel beschikbaar voor Windows.

Er zijn wel tussenoplossingen mogelijk via Bootcamp, Virtual Machine (VM) of Remote Acces (RA). Meer informatie hierover vindt u op de Autodesk pagina ‘Revit op een Macintosh‘.

Wij ondersteunen en geven geen advies over deze tussenoplossingen.

Ondersteunt Revit externe applicaties of extensies?

Ja, dit is mogelijk in Revit.

Revit LT heeft deze mogelijkheid overigens niet.

Kan ik Revit installeren als netwerkversie (Multi-User)?

Nee. Revit is sinds 7 augustus 2020  alleen nog maar verkrijgbaar in een stand alone-versie. DIt geldt overigens voor alle Autodesk-software. Ook voor die applicaties en diensten is het niet meer mogelijk om Multi-User licenties (ook wel netwerklicenties genaamd) af te nemen. Meer hierover leest u in dit artikel: Autodesk Transitie naar Named Users, Einde Netwerk en Multi User licenties.

Kan ik AutoCAD-tekeningen openen in Revit?

Jazeker! U kunt DWG-bestanden inladen en gebruiken als onderlegger of detailtekening. Op het forum van CAD Accent hebben we hier artikelen aan gewijd.

Kan ik samen met collega’s tegelijk aan een model werken?

Ja, dat is mogelijk. Zoekt u echter een integrale oplossing voor het samenwerken in Revit, dan adviseren wij u ook een abonnement op BIM 360 Design te nemen.

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
 • Selecteer een abonnement

  • Revit abonnement - 3 jaar

   7.130,00
   SKU: 5692524

  Opleidingen

  Hepdesk en ondersteuning

  • Helpdesk abonnement - 3 jaar

   825,00

   Helpdesk abonnement - 1 jaar

   SKU: H4110-3-jaar

  Meer informatie helpdesk

  Installatie

  Om de door u gekochte software zo snel mogelijk in gebruik te nemen, bieden wij u de installatiehulp. Installatiehulp is een uur technische ondersteuning op afstand om uw licentie zo snel mogelijk werkzaam te krijgen. Dit is uitermate geschikt voor Single-user licenties. Ook het aanpassen van een bestaande Licentie-file, voor het toevoegen van een Multi-user licentie valt onder Installatiehulp.

  Waarom installatiehulp?

  • Snel met uw software aan de slag
  • Gemakkelijk
  • Betrouwbaar

  Belangrijk bij de installatie

  • Uw werkstation moet voldoen aan de systeemeisen die Autodesk voorschrijft
  • Het werkstation dient ingelogd te zijn met admin rechten
  • Virusscanners/firewalls dienen uitgeschakeld te zijn
  • Inloggegevens van de contractmanager voor manage.autodesk.com of de aanwezigheid van de contractmanager
  • Installation and registration support

   45,00
   SKU: H4110-install-agacad

1 beoordeling voor Revit

 1. Van Duursen

  De Universiteit Twente heeft een prettige ervaring met CAD Accent met de juiste levering en het installeren van een Building Design Suite op een door hun geleverde computer aan onze Universiteit.
  Ook brengt CAD Accent je op het juiste moment op de hoogte over de verval datum van het onderhoudscontract zodat we deze kunnen verlengen.
  Verder zijn we tevreden over de heer Marco Gelens die ons in dit traject ondersteund.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Revit is BIM op zijn best

Voor de architect, de constructeur, de modelleur, de installateur en uitvoerder

Gerelateerde producten

  Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
  Vraag aan