InfraCAD

InfraCAD is de meest gebruikte CAD applicatie voor het werken met de Nederlandse CAD Standaard (NLCS). InfraCAD biedt krachtige functionaliteit voor professionals in de Infrastructuur en Openbare Ruimte en wordt gebruikt door advies- en ingenieursbureaus, bouwbedrijven, waterschappen, gemeenten en provincies.

 • Zeer krachtige NLCS functionaliteit
 • Klassieke Klic-meldingen vectoriseren naar polylijnen
 • Koppeling AutoCAD en Google Earth
 • Foto’s van projectlocaties integreren in uw tekening
 • Veel extra’s zoals taludarcering, peilmaten en meer…

Waarom AutoCAD LT wereldwijd marktleider is

Wilt u digitaal ontwerpen, maar heeft u geen behoefte aan 3D-mogelijkheden, extra applicaties of netwerklicenties? Dan is AutoCAD LT de beste keuze. Deze applicatie is bijzonder gebruiksvriendelijk en dankzij de vele tijdbesparende functies voert u uw werkzaamheden snel en efficiënt uit.

AutoCAD LT is een zeer betrouwbare applicatie, die gebaseerd is op de beproefde AutoCAD-technologie. U opent, maakt en bewerkt eenvoudig CAD-tekeningen en versnelt uw werkproces met de slimme 2D-tools. Gebruik de kracht van eenvoud, gebruik de kracht van AutoCAD LT!

Inclusief AutoCAD Web App en AutoCAD Mobile App

Met de AutoCAD Web App en AutoCAD Mobile App bekijkt, maakt en bewerkt u tekeningen in de cloud, waar en wanneer u dat wil. U heeft direct toegang tot al uw projecttekeningen en deelt deze eenvoudig met teamleden en andere belanghebbenden.

Papieren bouwtekeningen zijn niet meer nodig. En dat is handig voor uitvoerders, onderaannemers en andere werklieden die op locatie werken. Geen volle tekeningdozen of zware projectmappen meer! De meest courante projectgegevens zijn altijd direct beschikbaar.

AutoCAD LT: de belangrijkste voordelen op een rij

 • U profiteert van krachtige functionaliteiten voor 2D-ontwerp en documentatie.
 • U werkt met het DWG-bestandsformaat: internationaal het meest gebruikte bestandsformaat voor 2D CAD-tekeningen.
 • Uw tekeningen zijn uitwisselbaar met vrijwel alle CAD- en BIM-applicaties.
 • De interface is zeer gebruiksvriendelijk.

De belangrijkste functionaliteiten van AutoCAD LT op een rij.

AutoCAD LT is een prijsvriendelijke tekenapplicatie met innovatieve 2D-tools voor het vervaardigen van technische tekeningen, accuraat en snel. Gebruik de verbeterde workflows op uw (mobiele) werkstation, tablet of telefoon.

 • Maak en bewerk tekeningen in 2D.
 • Voorzie tekeningen van maatvoering, tekst, verwijzingen en tabellen.
 • Pas de lint- en gereedschapspaletten toe en pas ze naar wens aan.
 • Importeer PDF-bestanden en voeg ze toe in uw tekening.
 • Gebruik gegevens uit DGN-bestanden en Bing Kaarten en deel ze.

Wat is er nieuw in AutoCAD LT 2020 en 2021

Ontdek de nieuwste functies in AutoCAD LT® 2020 en AutoCAD LT ® 2021, inclusief het nieuwe Xref-vergelijken, tekeningengeschiedenis en workflows voor desktop, web en mobiel.

De meestgestelde vragen over AutoCAD LT

Kan ik de software testen voordat ik deze aanschaf?

Jazeker, dat kan!

U kunt (de meeste) Autodesk-software 30 dagen gratis proberen. Het is echter niet toegestaan om de testversie commercieel te gebruiken. De testperiode verlengen is ook niet toegestaan.

Wilt u de software 30 dagen gratis proberen? Download deze dan via onze download-pagina.

Kan ik AutoCAD LT ook kopen?

Nee, dat kan helaas niet.

In het verleden was het inderdaad zo dat u Autodesk producten kon kopen. Autodesk is enkele jaren geleden echter overgestapt naar een abonnementenmodel.

Welke cursus heb ik nodig om met AutoCAD LT te leren werken?

Heeft u geen ervaring met AutoCAD (LT), dan adviseren wij u om een AutoCAD Basiscursus te volgen.

Heeft u wel ervaring, maar heeft u het al lang niet meer gebruikt óf heeft u alleen ervaring met een oudere versie? Kies dan voor de AutoCAD Opfriscursus.

Zijn oude .DWG-tekeningen nog te openen? Of van andere applicaties?

Ja, dat is mogelijk.

Elke nieuwe AutoCAD-versie ondersteunt alle voorgaande versies. Oudere AutoCAD-applicaties kuinnen echter geen .DWG-bestanden openen van nieuwe AutoCAD-versies.

Ook is het mogelijk om tekeningen te openen die gemaakt zijn met andere CAD-softwareprogramma’s, mits u deze tekeningen kunt opslaan of exporteren als DWG- of DXF-bestanden.

Tenslotte: AutoCAD LT kan ook 3D DWG-tekeningen openen, maar heeft geen tools om daadwerkelijk in 3D te navigeren.

Wat zijn de verschillen tussen AutoCAD LT en AutoCAD?

Met betrekking tot functionaliteit zijn er een aantal verschillen tussen AutoCAD LT en AutoCAD. De vijf belangrijkste hebben we hieronder op een rijtje gezet:

 • AutoCAD biedt 2D en 3D functionaliteiten, AutoCAD LT alleen 2D
 • AutoCAD ondersteunt AutoLISP, AutoCAD LT niet
 • AutoCAD ondersteunt Add-In Apps en API’s, AutoCAD LT niet
 • AutoCAD ondersteunt extraheren van objectgegevens naar tabellen, AutoCAD LT niet
 • AutoCAD ondersteunt het hanteren en bewaken van CAD-normen, AutoCAD LT niet

Als u wilt weten welke verschillen er nog meer zijn, dan verwijzen we u graag door naar de Autodesk-pagina Vergelijk AutoCAD met AutoCAD LT

Wat zijn de verschillen tussen AutoCAD LT voor de Mac en de Windows versie?

AutoCAD LT voor de MAC is uiteraard specifiek ontwikkeld voor de Mac. In de basis bevatten beide applicaties dezelfde functionaliteiten. Er zijn echter een klein aantal features die bij de een dan wel bij de ander, niet voorkomen. Meer informatie vindt u op de Autodesk-pagina ‘Vergelijk AutoCAD LT met AutoCAD LT voor Mac’.

Is AutoCAD LT geschikt voor BIM?

AutoCAD LT kan gebruikt worden om 2D-onderleggers te maken voor BIM-projecten, maar daar houd het wel bij op. Wilt u echt met de BIM-workflow aan de slag, dan is Revit de beste keuze.

Ondersteunt AutoCAD LT LISP of andere extensies?

Nee. Deze functionaliteit is niet aanwezig. Heeft u dit toch nodig? Kies dan voor AutoCAD. U krijgt dan overigens niet alleen AutoCAD, maar ook de speciale toolsets die afgestemd zijn op uw vakgebied. Erg handig!

Is het mogelijk om AutoCAD LT (virtueel) op een netwerk te installeren?

Dit is mogelijk, maar er zijn voorwaarden aan verbonden. Neem contact met ons op voor meer informatie: 085 – 30 30 000

Is technische ondersteuning of helpdesk mogelijk?

Bij elk Autodesk-abonnement krijgt u het Standard Plan. Hiermee heeft u recht op een (beperkt) basispakket aan hulp. De communicatie is in het Engels en alleen telefonisch buiten kantooruren (de helpdesk is in de Verenigde Staten).

Het Premium Plan biedt u voor een gering bedrag uitgebreidere hulp, waarbij vooral de telefonische bereikbaarheid beter is. Lees hier meer over de verschillen tussen het Standard Plan en het Premium Plan.

Maakt u liever gebruik van Nederlandstalige ondersteuning, technische mensen die uw vakgebied verstaan én ook nog eens bereikbaar zijn tijdens reguliere, Nederlandse kantooruren? Dan is ons Helpdesk Abonnement de beste keuze.

Welke PC of laptop is geschikt voor het werken met AutoCAD LT?

De systeemvereisten die Autodesk publiceert zijn de minimale systeemvereisten. Hoewel een (mobiel) werkstation in eerste instantie prima zal werken horen we van klanten vaak dat de prestaties al vrij snel zakken. Daarom bieden we (mobiele) werkstations aan die specifiek voor AutoCAD LT zijn samengesteld, én met gemak een aantal jaren optimaal zullen presteren.

Meer informatie vindt u bij HP Workstations voor CAD en BIM. Heeft u liever persoonlijk contact? Ook dat kan! Bel ons: 085 – 30 30 000.

Is technische ondersteuning of helpdesk mogelijk?

Bij elk Autodesk-abonnement krijgt u het Standard Plan. Hiermee heeft u recht op een (beperkt) basispakket aan hulp. De communicatie is in het Engels en alleen telefonisch buiten kantooruren (de helpdesk is in de Verenigde Staten).

Het Premium Plan biedt u voor een gering bedrag uitgebreidere hulp, waarbij vooral de telefonische bereikbaarheid beter is. Lees hier meer over de verschillen tussen het Standard Plan en het Premium Plan.

Maakt u liever gebruik van Nederlandstalige ondersteuning, technische mensen die uw vakgebied verstaan én ook nog eens bereikbaar zijn tijdens reguliere, Nederlandse kantooruren? Dan is ons Helpdesk Abonnement de beste keuze.

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
 • Stel uw eigen pakket samen

  Selecteer een abonnement:

  • InfraCAD abonnement - 1 jaar

   499,00
   SKU: IFCD-HN12

  Opleidingen

45 beoordelingen voor InfraCAD

 1. duijvestijn

  Afhandeling contract verlenging en aanpassing is in goed overleg uitgevoerd.

 2. Heusdens

  Marco Gelens heeft mij geholpen bij het vernieuwen van de software activatie. Dit heeft hij op een professionele manier gedaan. Marco communiceert erg prettig. En zo heb ik dit opgeschreven.

 3. de Poorter

  InfraCAD is snel te hanteren als je een beetje basiskennis Autocad hebt. Vooral de NLCS en KLIC tooling is erg handig. Ook de cursus/werkplekbegeleiding op locatie wordt prima gegeven.

 4. Harwood

  Prima contact met de account manager. Zowel via de mail als via de telefoon. Er wordt ruim op tijd contact opgenomen om de licenties te verlengen. Ook de verwerking van de nieuwe contracten verlopen snel.

 5. Soomers

  Verlenging licentie snel en correct georganiseerd. Goed contact met accountmanager die hiervoor pro-actief een reminder stuurde.

 6. de Bruin

  Al jaren maakt de Gemeente Halderberge tevreden gebruik van InfraCAD. Middels snelle omzettingen is informatie over kabels en leidingen snel beschikbaar en toepasbaar binnen ontwerpen.

 7. Ursateanu

  Zeer prettige ervaringen met Marco Gelens. Ik wordt altijd keurig op tijd geattendeerd wanneer de licentie verlengd moet worden.

 8. Hulleman

  Prima contact gehad met CAD Accent ivm verlenging van de licentie InfraCAD. Deze applicatieis is eenvoudig in gebruik en een must bij het tekenen met de NLCS stanaard. Wat helemaal super werkt is het importeren van KLIC verzoeken.

 9. Robbemond

  Prettig klantcontact en makkelijk bereikbaar. De applicatie die ik gebruik werkt vooralsnog top…..ben alleen wel benieuwd hoe dat in de toekomst gaat lopen. Hier zijn we niet echt Autodesk minded.

 10. van Eckeveld

  Vragen worden snel beantwoord en snelle en adequate service bij aanvragen en wijzigen licenties! Ga zo door!

 11. Vredeveld

  Werkt naar volle tevredenheid. Medewerkers zijn zeer behulpzaam, bij vragen en/of opmerkingen.

 12. Hendriks

  Mooi product , erg gebruiksvriendelijk en prima ondersteuning vanuit Cadaccent.
  Aanrader voor de Klic meldingen en werken met de NLCS.

 13. Liakathoesein

  ivm verlenging InfraCAD licentie contact gehad met CAD Accent. is geheel naar wens en zoals besproken (wederom) verlengd! Uitmuntend!!

 14. Dachraoui

  – De Applicatie is snel, effecient en duidelijk.
  – De training was doel gericht en duidelijk, maar wel kort.
  – heelveel voordelen binnen gehaald voor het werk.
  – ik kan nu niet zonder Infracad werken.
  – De dienstverlening is super van alle (van de Directeur tot de
  receptie medewerker) Klasse Hou de kwaliteit hoog.
  – Het is een aanrader voor alle CAD gebruikers die structureerd
  werken in Groot en klein bedrijven.

  ik zou graag dit willen zien:
  – in de LAYER PROPERTIES MANAGER een filter van LAYERS (zoals
  Oppervlakte, Arceringen, symbolen enz.
  – In de Modelspace een automatische aanmaak van LAYOUT als men
  klaar met zijn tekenwerk

 15. van Harskamp

  Een onmisbaar stukje software in onze bedrijfstak en met een zeer klantvriendelijk team, Top!

 16. van Harskamp

  Een onmisbaar stukje software in onze bedrijfstak en met een zeer klantvriendelijk team, Top!

 17. Hack

  Het jaarlijkse contact tbv verlenging verliep prettig. Programma voldoet aan de verwachtingen

 18. Hack

  Het jaarlijkse contact tbv verlenging verliep prettig. Programma voldoet aan de verwachtingen

 19. de Bruin

  De reden voor Halderberge om Infracad te gebruiken is, dat InfraCad ons een zeer snelle mogelijkheid geeft om rasterbestanden snel te vectoriseren naar een CAD-bestand.

 20. Rollema

  De jaarlijkse contract verlenging verloopt altijd heel soepel. Netjes optijd de offerte en altijd correct. Ook de factuur die erop volgt is altijd correct. We maken wel eens anders mee bij andere leveranciers.

 21. Heil

  prettig contact, bereidwillig en komt toezeggingen na.

 22. Tuttas

  zeer prettig contact met de consultant, medewerkers zijn tevreden over het programma

 23. Hoes

  Helemaal top

 24. Plasschaert

  In dit geval gaat het over het contact over verlenging van de licenties van ons bedrijf. Het contact verliep prettig en mijn vragen werden snel beantwoord.

 25. Plasschaert

  In dit geval gaat het over het contact over verlenging van de licenties van ons bedrijf. Het contact verliep prettig en mijn vragen werden snel beantwoord.

 26. Kooy

  Goed en praktisch programma wat voor ons de K&L ondergronden die we in Microstaton gebruiken maakt. De omzettting naar NLCS layering is een goede aanpassing.

 27. Hoogendoorn

  Goed en snel werkend programma. Prima service

 28. van Eckeveld

  kwalitatief goed product en goede ondersteuning

 29. van Eckeveld

  kwalitatief goed product en goede ondersteuning

 30. Davis

  top service en software voldoet aan alle wensen. . . .

 31. Meyer

  Hier een KLIC viewer gevonden. Eerst een demo gedownload en na 5 minuten gebruik het bedrijf gebeld. Debora Klatt heeft mij verder geholpen en binnen 30 minuten was het geregeld en hadden we de licentie binnen. Geweldig stukje software en een uistekende service!!

 32. Hoogendoorn

  InfraCAD SE vind ik makkelijk in het gebruik.
  Zet zeer snel een klic-melding om naar een goed bruikbaar DXF-bestand

 33. Nieman

  Het werken met NLCS is zeer gebruiksvriendelijk. De meeste tools zorgen voor een fijne en efficiënte manier van werken (zie mail naar Frank v/d Heijden voor verbeterpunten)

 34. Kamp

  Prima service. Na verlopen licentie binnen een uur een nieuwe activatiecode. Een bedrijf wat dicht bij de klant staat en korte lijnen heeft.

 35. Baar

  Vanaf de 1e versie heb ik probleemloos met Infracad gewerkt. Snelle service van Cadaccent.
  Ik gebruik Infracad tot nu toe grotendeels voor importeren van klicmeldingen en sondeergrafieken. Een mogelijkheid om pulsboringen uit GEF-bestanden te importeren zou nog een goede extra optie zijn.
  Erg handig is de mogelijkheid om klicmeldingen naar google-earth te exporteren

 36. Beiler

  5 sterren+1 extra

  Zelden een zo attente software leverancier mee gemaakt!!!
  Belt als de licentie dreigt te verlopen en als wij weer eens te laks zijn met de verlenging wordt de licentie in twee tellen na de betaling geactiveerd
  Super en bedankt voor deze top service Marco!
  Van een tevreden gebruiker

 37. Grozdanoski

  Voor de mensen veel met klic meldingen werkzaam zijn dan de INFRA CAD is onmisbare software. Werkt goed en het resultaat is direct in de autocad tekening zichtbaar. Ik ben zeer tevreden met dit software.

 38. Kalk

  Goede en snelle service! Vragen worden vaak dezelfde dag al beantwoord

 39. Maas

  Goede en snelle service. We hadden een probleem met de licenties. Dit werd zeer snel en vriendelijk opgelost. De training was ok. Ik had NLCS al een tijdje op proef, zodat ik al een en ander had gezien. Dit werkte wel in mijn voordeel. De cursuslocaties zijn voor mensen uit het noorden van het land wel op een behoorlijke afstand.

 40. Bronsema

  Voor het programma Infracad zijn wij goed en direct geholpen. Wanneer er problemen of iets niet in orde was werd dit gelijk telefonisch of per mail verholpen. De communicatie was zeer goed.
  Prettige samenwerking

 41. Resopawiro

  De service betreft dit onderwerp was als zeer goed ervaren. Zakelijk, professioneel maar ook begrip voor de ontstane situatie. Oplossing was snel geleverd waardoor onze business weer voor verder kon.

 42. van den Boogaard

  Ik vind de dienstverlening goed en persoonlijk, vragen worden goed geanalyseerd om tot een passende oplossing te komen.

  Ik vind het persoonlijk lastig om de download van de licentiemanager van Infracad te vinden deze zou ik liever onder de knop downloads terug zien, tevens vind ik het proces vanaf download trial versie tot en met uiteindelijke activering omslachtig, dit zou potentiele klanten m.b.t. de infracad module kunnen ontmoedigen.
  De locatie van het pand is Perfect makkelijk bereikbaar en een goede uitstraling.

  Als aandachtspunt wil ik nog meegeven dat ik diverse keren een potentiele opdrachtgever heb aangedragen (o.a. Reggefiber) en dat ik toen de mededeling kreeg dat het druk was en niet kon worden voldaan aan mijn vraag.

  Daarnaast merk ik dat de naam Cadaccent bij veel ondergrondse infra aannemers nog vrij onbekend is.
  Ze kennen vaak wel de klick module van infracad echter zou naar mijn idee cadaccent meer bekendheid moeten krijgen als totaal oplosser voor de ondergrondse infra omdat cadaccent dit ook daadwerkelijk kan zijn.
  Een opleiding ondergrondse infra zou hier aan bij kunnen dragen, ik bedoel dan een opleiding gebaseerd op de reeds aanwezige modules/software pakketten met als uitbreiding opleiding in de praktische ondergrondse infra basis principes.
  Wij als Neitraco Engineering zouden hier graag aan bijdragen.

 43. Molenaar

  Infracad gebruikten we in een eerder stadium alleen voor het omzetten van een KLIC-melding. We maakten gebruik van ca. 10% van het programma. Met de opkomst van de NLCS konden we Infracad hier direct voor inzetten!
  Duidelijke uitleg, testlicenties voor onze nieuwe netwerkomgeving, alles werd geregeld. Goede dienstverlening!

 44. Bossink

  De service van CAD Accent is professioneel, persoonlijk en erg prettig. Wij maken inmiddels gebruik van diverse dienstverleningen, te weten: Subscription van de Autocad-licenties, InfraCad, opleidingen en sinds kort ook onze nieuwe plotter.
  De gevolgde trainingen zijn als zeer prettig ervaren. Juiste docent op de juiste plek!
  Met name over Infracad zijn wij erg enthousiast en kan, sterker nog: moet zich, blijven doorontwikkelen. Handige tools zijn altijd welkom, houdt het simpel!!!

 45. Haringsma

  Er word goed meegedacht, snel gereageerd en flexibel omgegaan met klantwensen. Zeker aan te bevelen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Gerelateerde producten

Download Autodesk software

Wilt u Autodesk-software gratis uitproberen? Download dan de 30-dagen-gratis-testversie en ga meteen aan de slag. Gratis Volledige functionaliteit...

Revit

Revit is dé BIM-ontwerpapplicatie voor de bouw en wordt gebruikt door architecten, bouwbedrijven, aannemers, adviesbureaus, installateurs en fabrikanten....

AutoCAD

AutoCAD staat wereldwijd bekend als dé betrouwbare oplossing voor professionele 2D- en 3D-ontwerpers en -tekenaars. Met vele miljoenen...

Enscape

Enscape is dé visualisatietool voor Revit en SketchUp Pro. Dankzij de plug-in om realtime te renderen, visualiseert u...

AutoCAD Plant 3D

AutoCAD Plant 3D is speciaal ontworpen voor ingenieurs en ontwerpers die betrokken zijn bij de realisatie van complexe...

AutoCAD Mechanical

Wil je jouw 2D-ontwerpproces drastisch verbeteren? Wacht dan niet langer en ontdek waarom zovele ontwerpers en tekenaars overstappen...

  Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
  Vraag aan