Dynamo voor Revit

Dynamo for Revit is een visuele programmeeromgeving die architecten, modelleurs en engineers helpt om efficiënter te ontwerpen, werkzaamheden te automatiseren en analyses eenvoudiger uit te voeren. Dynamo is geheel geïntegreerd in Revit en voor iedereen toegankelijk.

 • Visueel programmeren, toegankelijk voor iedereen.
 • BIM-modellen eenvoudig aanvullen met projectdata en -geometrie
 • Repeterende taken automatiseren
 • Verschillende ontwerpopties ontdekken op basis van projectparameters
 • Complexe geometrische vraagstukken oplossen
 • Gebouwprestaties analyseren en energie- en beheerskosten verlagen
 • Revit verbinden met uw eigen bedrijfssoftware
 • Dynamo for Revit is onderdeel van Revit

Waarom ontwerpers en modelleurs niet zonder Dynamo for Revit kunnen

Revit is een veelzijdige BIM-applicatie met enorm veel mogelijkheden. Vaak is het echter handig om bepaalde handelingen te automatiseren, uitkomsten te visualiseren of een ontwerp rekenkundig op te lossen of te genereren. Dat is wat Dynamo for Revit doet. Architecten, modelleurs en engineers maken hier dankbaar gebruik van.

Zo genereren ze bijvoorbeeld de schil van een gebouw aan de hand van een formule die onmogelijk handmatig kan worden gemodelleerd. Of stellen ze varianten van energiemodellen op aan de hand van meerdere uitgangspunten. Maar ook de tekenkamer maakt veelvuldig gebruik van Dynamo for Revit, bijvoorbeeld door tijdrovende en foutgevoelige handelingen middels een druk op de knop uit te laten voeren.

Talloze ontwerpopties

De wensen van uw opdrachtgevers bepalen de variabelen voor uw ontwerp. Op basis van deze parameters rekent u met Dynamo for Revit talloze ontwerpopties door, maakt u gefundeerde beslissingen en genereert u het meest optimale ontwerp. Denk aan bijvoorbeeld:

 • Een massastudie uitvoeren met meerdere varianten van uw ontwerp om de inpasbaarheid en impact op de binnenstad te beoordelen
 • De verhuurbare oppervlakte maximaliseren door ruimte-indelingen te genereren en te manipuleren
 • De meest optimale stand van lamellen aan de buitengevel berekenen voor een prettige werkplek of leefomgeving
 • Diverse variaties ontwikkelen om het gebruik van grondstoffen en materialen tot het minimum terug te brengen.

Geautomatiseerde taken

Telkens een sheet creëren? Steeds weer meerdere objecten tegelijk roteren? Of elke keer weer dezelfde coderingen controleren? Met Dynamo for Revit automatiseert u dit soort taken. Daarmee bespaart u niet alleen tijd, maar schiet ook de kwaliteit van de BIM-informatie omhoog.

Complexe geometrische vraagstukken

Met formules, logische operatoren en condities kan Dynamo for Revit razendsnel een model generen dat exact klopt en handmatig onmogelijk te realiseren is. Denkt u aan een dak dat in twee richtingen tordeert en zich aanpast aan de kolommenstructuur? Geen probleem. Of wellicht aan een vliesgevel met een organische vorm? Met Dynamo for Revit is het een fluitje van een cent.

Optimale gebouwprestaties

Met Dynamo for Revit analyseert u ook feilloos prestaties van gebouwen of het binnenklimaat. Daardoor worden de kosten voor onderhoud en energie inzichtelijk en maakt u de verwachtingen van uw opdrachtgever waar. Ook verbetert u de gezondheid van de bewoners van uw gebouwen en verricht al metingen voordat deze gebouwd zijn:

 • Temperatuur
 • Luchtstroming
 • Daglicht
 • Geluidsniveau
 • Ventilatie
 • Energieprestatie.

De data kunnen vervolgens gebruikt worden voor energieprestatie-software, bouwbesluitberekeningen en lichtplannen. U verlaagt zo niet alleen de kosten van uw gebouw tijdens het ontwerp en de uitvoering, maar tijdens de gehele levenscyclus!

Koppelingen met andere software

Met Dynamo for Revit extraheert of creëert u data. Deze zijn vervolgens te importeren of zelfs rechtstreeks te koppelen met veelgebruikte applicaties:

 • Microsoft Office (Excel, Word, Access, Project, et cetera)
 • Autodesk BIM 360
 • Microsoft Dynamics
 • SAP
 • Salesforce

De meestgestelde vragen over Dynamo for Revit

Kan ik de software testen voordat ik deze aanschaf?

Jazeker, dat kan!

U kunt (de meeste) Autodesk-software 30 dagen gratis proberen. Het is echter niet toegestaan om de testversie commercieel te gebruiken. De testperiode verlengen is ook niet toegestaan.

Wilt u de software 30 dagen gratis proberen? Download deze dan via onze download-pagina. U dient dan voor Revit te kiezen. Dynamo for Revit is namelijk onderdeel van Revit.

Voor welke projecten is Dynamo for Revit geschikt?

Voor alle projecten! Dynamo for Revit is natuurlijk uiterst geschikt voor ingewikkelde projecten, maar ook bij eenvoudige projecten is de software van waarde.

Welke cursus heb ik nodig om met Dynamo for Revit te leren werken

Heeft u geen ervaring met Dynamo for Revit, dan adviseren wij u om een Dynamo voor Revit Basiscursus te volgen.

Om goed met Dynamo te kunnen  werken is op zijn minst basiskennis van Revit nodig. Heeft u die niet, dan adviseren wij de Revit Basiscursus te volgen.

Voor welke werkzaamheden is Dynamo for Revit nuttig?

Voor alle werkzaamheden die repeterend zijn, te complex zijn om handmatig uit te werken of waarbij ontzettend veel data verwerkt moeten worden. Een voorbeeld: Dynamo for Revit kan in het Revit-model zoeken naar funderingen waarop een bepaalde wand staat, deze coderen, een opvallend kleurtje geven en de geselecteerde objecten in een overzicht weergeven met de locatie.

Kan ik repeterende taken met Dynamo for Revit versnellen?

Zeker! Dynamo for Revit is een uitstekende aanvulling voor elke tekenkamer. Er is praktisch geen handeling te bedenken die níét door Dynamo for Revit overgenomen kan worden. Dynamo for Revit maakt namelijk gebruik van dezelfde commando’s en parameters als Revit. Daardoor sluiten beide naadloos op elkaar aan.

Kan ik met Dynamo 3D BIM-modellen creëren?

Heel goed zelfs. Dynamo for Revit beschikt over een arsenaal van modules, commando’s en waarden waarmee 3D-modellen worden opgebouwd. Het model wordt met condities en formules ontwikkeld en overgebracht naar Revit.

Kan ik met Dynamo BIM-modellen inclusief data creëren?

Jazeker. Hiermee wordt het 3D-model een volwaardig BIM-model. Bovendien deelt u deze data eenvoudig met externe partijen in diverse bestandsformaten, zoals IFC.

Heb ik Revit nodig om met Dynamo te werken?

Dynamo for Revit ontvangt u standaard bij een Revit-abonnement. Dus als u Revit heeft, kunt u meteen met de software aan de slag.

Dynamo is óók als losstaande applicatie te verkrijgen: Dynamo Studio. Dit programma wordt ingezet voor andere Autodesk-applicaties, zoals Civil 3D, AutoCAD en InfraWorks. Zelfs niet-Autodesk-applicaties zijn te koppelen aan Dynamo Studio.

Welke bestandsformaten werken met Dynamo?

Het meest gebruikte bestandsformaat om data te extraheren en te injecteren is XLS (Excel). Daarnaast kunt u onder meer RVT, IFC, DWG, 3D PDF, SKP, NWD, TXT, CSV en JSON gebruiken. Dankzij dit grote aanbod is vrijwel elke denkbare koppeling te maken.

Wat voor hardware heb ik nodig voor Dynamo?

Dat hangt af van de complexiteit van de taak en hoeveel rekenkracht of video-performance deze vereist. We adviseren een desktop of mobiel werkstation dat geschikt is voor Revit. Als u meer rekenkracht nodig heeft, is een mobiel BIM-werkstation een betere keuze. Klik hier voor een overzicht van HP Workstations voor CAD en BIM.

Waar kan ik Dynamo aanschaffen en wat kost het?

Dynamo for Revit is niet los verkrijgbaar, maar wordt bij elk Revit-abonnement of als onderdeel van de AEC Collection meegeleverd.

Dynamo Studio is verkrijgbaar als afzonderlijk abonnement of als onderdeel van de AEC Collection. Wilt u een los abonnement? Neem dan contact met ons op: 085 – 30 30 000.

Is technische ondersteuning of helpdesk mogelijk?

Bij elk Autodesk-abonnement krijgt u het Standard Plan. Hiermee heeft u recht op een (beperkt) basispakket aan hulp. De communicatie is in het Engels en alleen telefonisch buiten kantooruren (de helpdesk is in de Verenigde Staten).

Het Premium Plan biedt u voor een gering bedrag uitgebreidere hulp, waarbij vooral de telefonische bereikbaarheid beter is. Lees hier meer over de verschillen tussen het Standard Plan en het Premium Plan.

Maakt u liever gebruik van Nederlandstalige ondersteuning, technische mensen die uw vakgebied verstaan én ook nog eens bereikbaar zijn tijdens reguliere, Nederlandse kantooruren? Dan is ons Helpdesk Abonnement de beste keuze.

Welke PC of laptop is geschikt voor het werken met Dynamo for Revit?

De systeemvereisten die Autodesk publiceert zijn de minimale systeemvereisten. Hoewel een (mobiel) werkstation in eerste instantie prima zal werken horen we van klanten vaak dat de prestaties al vrij snel zakken. Daarom bieden we (mobiele) werkstations aan die specifiek voor Revit/Dynamo for Revit zijn samengesteld, én met gemak een aantal jaren optimaal zullen presteren.

Meer informatie vindt u bij HP Workstations voor CAD en BIM. Heeft u liever persoonlijk contact? Ook dat kan! Bel ons: 085 – 30 30 000.

Is technische ondersteuning of helpdesk mogelijk?

Bij elk Autodesk-abonnement krijgt u het Standard Plan. Hiermee heeft u recht op een (beperkt) basispakket aan hulp. De communicatie is in het Engels en alleen telefonisch buiten kantooruren (de helpdesk is in de Verenigde Staten).

Het Premium Plan biedt u voor een gering bedrag uitgebreidere hulp, waarbij vooral de telefonische bereikbaarheid beter is. Lees hier meer over de verschillen tussen het Standard Plan en het Premium Plan.

Maakt u liever gebruik van Nederlandstalige ondersteuning, technische mensen die uw vakgebied verstaan én ook nog eens bereikbaar zijn tijdens reguliere, Nederlandse kantooruren? Dan is ons Helpdesk Abonnement de beste keuze.

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Dynamo = Generative Design

Met Generative Design ontsluit Dynamo for Revit toepassingen die voorheen niet mogelijk waren en heeft de wijze van ontwerpen voor altijd veranderd.

Gerelateerde producten

Download Autodesk software

Wilt u Autodesk-software gratis uitproberen? Download dan de 30-dagen-gratis-testversie en ga meteen aan de slag. Gratis Volledige functionaliteit...

Revit

Revit is dé BIM-ontwerpapplicatie voor de bouw en wordt gebruikt door architecten, bouwbedrijven, aannemers, adviesbureaus, installateurs en fabrikanten....

AutoCAD

AutoCAD staat wereldwijd bekend als dé betrouwbare oplossing voor professionele 2D- en 3D-ontwerpers en -tekenaars. Met vele miljoenen...

Enscape

Enscape is dé visualisatietool voor Revit en SketchUp Pro. Dankzij de plug-in om realtime te renderen, visualiseert u...

AutoCAD Plant 3D

AutoCAD Plant 3D is speciaal ontworpen voor ingenieurs en ontwerpers die betrokken zijn bij de realisatie van complexe...

AutoCAD Mechanical

Wil je jouw 2D-ontwerpproces drastisch verbeteren? Wacht dan niet langer en ontdek waarom zovele ontwerpers en tekenaars overstappen...

  Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
  Vraag aan