Voor de maakindustrie is BIM een cruciale ontwikkeling. BIM is immers dé standaard voor de bouw, met Revit als absolute markleider voor het 3D-modelleren volgens BIM. Op deze pagina leest u hoe u met Revit en andere BIM-oplossingen een betere leverancier voor de aannemer wordt, maar ook een betere gesprekspartner voor de architect.

Hoe het maakbedrijf zijn positie versterkt met de juiste BIM-software

BIM-modelleurs in de bouw gebruiken het liefst kant-en-klare BIM-modellen. Daarmee kunnen ze de kwaliteit van hun ontwerp vergroten en de processnelheid verhogen. Daarom is het voor fabrikanten steeds belangrijker om hun producten beschikbaar te hebben als BIM-model, bij voorkeur gemaakt in Revit. Want als de BIM-modelleur uw product al in de ontwerpfase gebruikt, is de kans groot dat hij of zij dit ook opneemt in het definitieve ontwerp.

Met BIM-modellen wordt u bovendien een betere gesprekspartner voor architecten. U kunt bijvoorbeeld samen de energieprestaties van een gebouw optimaliseren: aan de hand van uw analyse voorziet u het ontwerp van alle mechanische en elektrische installaties en leidingwerk. Zo versterkt u uw positie in de wereld van bouw en architectuur.

BIM voor de maakindustrie: de belangrijkste voordelen op een rij

  • Vergroot uw afzetmarkt
  • Optimaliseer uw werkprocessen
  • BIM-proces als aanvulling op Lean
  • Betere samen werking en communicatie in de bouwkolom.

Video: Creëer BIM-content
Converteer productiemodellen naar lichtgewicht 3D-modellen die geschikt zijn voor Revit. Leer hoe u metadata kunt toevoegen voor belangrijke productkenmerken, zoals MEP-verbindingspunten, en tijd kunt besparen door de productconfiguratie te automatiseren.

Video: BouwConnect
De BouwConnect Bibliotheek is de grootste en meest intelligente BIM-database van Nederland. In onderstaande video ziet u hoe u BIM-modellen exporteert naar Revit, AutoCAD, IFC en ASD voor Adomi.

Configureerbare producten op maat

Beidt uw klanten online product configuratie aan om beter aan de wensen van de klant te voldoen, én om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Maatwerk

De maakindustrie is ontzettend breed. Daarom is het selecteren van de juiste BIM-oplossing grotendeels maatwerk. De BIM-oplossingen die u hieronder ziet, zijn de meest gebruikte in de maakindustrie. Maar er is nog veel meer mogelijk. Onze adviseurs helpen u graag met een persoonlijk advies. Een telefoontje is voldoende: 085 – 30 30 000.

Inventor

Autodesk Inventor Professional is een 3D CAD-software voor het ontwerpen en maken van producten.

De CAD-software van Inventor biedt hoogwaardige tools voor werktuigbouwkundig 3D-ontwerp, documentatie en productsimulatie. Werk efficiënt met een krachtige combinatie van parametrische, directe, vrije en op regels gebaseerde ontwerpmogelijkheden.

Revit

Revit maakt het de maakindustrie een stuk eenvoudiger. Met deze BIM-software creëert u intelligente modellen die geschikt zijn voor ontwerpers, bouwers en beheerders van projecten.

Fabrication CADmep

U kunt Revit uitbreiden met Fabrication CADmep om uw MEP-model kant-en-klaar op te leveren voor fabricatie. Hiermee communiceert en controleert u uw ontwerp met architecten, constructeurs en aannemers. Bovendien werkt u eenvoudig samen in één en hetzelfde BIM-model. En dankzij uw extra accurate calculaties worden uw aanbiedingen ook extra scherp: een krachtig wapen bij aanbestedingen.

Vault

Vault is product data management (PDM) software that improves productivity. Everyone works from a central source of organized data—collaborating, reducing errors, and saving time.

Ontdek hoe je producten kunt configureren en BIM-content creëert
Product Design & Manufacturing Collection
Versnel uw productontwerp- en productieprocessen.

Ontdek hoe u met de collectie uw meest ambitieuze ideeën tot leven kunt laten komen, efficiënter kunt samenwerken, routinetaken kunt automatiseren en uit meer ontwerpopties dan ooit tevoren kunt kiezen.