BIM is voor de architect in hoog tempo de standaard aan het worden. Logisch, want dankzij de gestroomlijnde workflow en de communicatiekracht van BIM groeien uw ideeën uit tot virtuele gebouwen die alle informatie en elk detail zichtbaar maken. Wilt u als architect die boot niet missen en optimaal gebruikmaken van BIM? Dan heeft u wel de juiste software nodig.

Waarom architecten met BIM steeds meer opdrachten winnen

Als architect werkt u waarschijnlijk het liefst met software die effectief en efficiënt is, maar u ook onbeperkte creatieve mogelijkheden biedt. De juiste BIM-software biedt u die ruimte. Hiermee maakt u uw ontwerpen inzichtelijk voor uw opdrachtgever en creëert u een verwachtingspatroon dat zowel esthetisch, technisch als procesmatig volledig aansluit bij de realiteit.

Dat levert u niet alleen tevreden klanten op, maar ook nieuwe opdrachten. Want de markt verwacht steeds meer van de architect, zeker nu BIM ook in de architectuur de standaard aan het worden is.

BIM voor de architect: de belangrijkste voordelen op een rij

  • Ontwerpbeslissingen zijn realtime inzichtelijk.
  • Gebouwinformatie (over materialen, aantallen, afmetingen en bouwkosten) is altijd actueel.
  • Door data te koppelen aan andere BIM-software verbetert u uw werkproces.
  • BIM-software zorgt voor goede communicatie en een duidelijk workflow voor alle betrokkenen.
  • U kunt uw opdrachtgever concreet en gedetailleerd inzicht geven in zowel het ontwerp, de techniek en de processen als de kosten. Architectuur op haar best!
Subscribe to our YouTube Channel

Video: over BIM
Deze video zet kort op een rij wat BIM is en wat de belangrijkste voordelen ervan zijn (Engels). Handig als BIM nog relatief nieuw voor u is.

Subscribe to our YouTube Channel

Video: van idee tot oplevering
Deze video laat u zien hoe u een ontwerp via een BIM-workflow van concept naar bouwdocumenten brengt met behulp van geïntegreerde prestatieanalyses en visualisatiefuncties.

Maatwerk

Wij weten net zo goed als u: iedere architect werkt, denkt en ontwerpt weer anders. Dat is immers de kern van uw vak en maakt u uniek. Met een mix van BIM-software, opleidingen en inrichting en consultancy kunnen wij u een passende oplossing bieden en maakt u zonder verlies van productiviteit de stap naar BIM.

Hieronder ziet u een aantal mogelijkheden, voor een gericht advies kunt u ons het beste bellen: 085 – 30 30 000.

Revit

Met Revit creëert u intelligente modellen en voert u analyses uit die u helpen bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van uw project(en). Revit is dé toonaangevende BIM-applicatie voor architecten en andere professionals in de bouwkolom. Het programma heeft krachtige gereedschappen en parametrische functionaliteiten die uw werk aanzienlijk vereenvoudigen.

3ds Max

3ds Max stelt u in staat om levensechte visualisaties en animaties te maken. U kunt uw ontwerpen modelleren in AutoCAD, Revit of andere CAD/BIM-software, en vervolgens 3ds Max gebruiken om het bouwwerk en de omgeving realistisch te visualiseren. Wilt u zich met uw opdrachtgever volledig onderdompelen in het ontwerp? Sluit dan een VR-headset aan en verken samen de omgeving alsof deze al gebouwd is.

Enscape

Enscape is dé visualisatietool voor Revit en Sketchup Pro waarmee u met een druk op de knop uw ontwerp kunt presenteren en tot in de kleinste details in real-time tot leven brengt. Met Enscape kunt u live door uw ontwerp lopen en onderdelen tonen en bespreken met de klant.

Dynamo for Revit

Wilt u taken in Revit automatiseren of vereenvoudigen? Of wellicht uw ontwerp uitgebreid analyseren? Dan is Dynamo for Revit de applicatie die u zoekt. In deze visuele programmeeromgeving zorgen formules, logische operatoren en parameters voor de aansturing van het BIM-model en de bijbehorende data. Zo bespaart u veel tijd.

Klantverhalen

Kerkhoff Engineering

This Canadian engineering and design firm says AGACAD’s software for modelling precast concrete elements in Revit has halved...

Bela Design Building

BELA DESIGN BUILDING of Australia are BIM professionals offering building design and modelling, engineering expertise, and CNC services...

Rihter

This Slovenia-based international producer of prefabricated buildings says the ever-evolving advanced technology in AGACAD’s Wood Framing suite and...

Mott MacDonald

Mott MacDonald’s Sydney team achieved outstanding results for a major infrastructure project by using AGACAD’s Cut Opening software...

    Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
    Vraag aan