BIM 360 Plan

Software voor planning en uitvoering, dat is BIM 360 Plan in een notendop. Het laat bouwteams beter communiceren, deadlines en budgetten halen en brengt rust en overzicht op een hectische bouwplaats.

 • Altijd en overal toegang tot projectgegevens
 • Maak betrouwbare (LEAN-)uitvoeringsplannen
 • Verminder verspilling en verlaag kosten
 • Tekeningen bekijken, opmerkingen toevoegen
 • Bestands- en gebruikersbeheer
 • Optimale BIM-workflow met BIM 360 Coordinate of BIM 360 Field
 • Gebruik op desktop, laptop, tablet en smartphone.

Waarom BIM 360 Plan van chaos, orde maakt

BIM 360 Plan is een cloud- en mobiele oplossing waarmee projectplanningen visueel inzichtelijk worden gemaakt en beheerd. Met behulp van het Last Planner System maakt u optimaal gebruik van de expertise van uw bouwteam, heeft u minder kostbare verassingen en levert u uw bouwproject sneller op.

Met BIM 360 Plan weet u:

 • de werkelijke status van uw project(en)
 • wat er is voltooid, door wie en wanneer
 • welke taken open staan, voor wie en de duur.

BIM 360 Plan is ontwikkeld voor:

 • Aannemers
 • Bouwbedrijven
 • Uitvoerders
 • Bouwmanagers
 • Werkvoorbereiders
 • BIM-coördinatoren

Gebruik de kracht van BIM, gebruik BIM 360 Plan

Maak overzichtelijke (LEAN-)planningen, zet werknemers, ondernemers en derden op het juiste moment in, monitor de voortgang van de werkzaamheden en stuur tijdig bij. Met BIM 360 Plan houdt u overzicht.

Professionele gereedschappen, afgestemd op uw werkzaamheden

Creëer de beste werkvolgorde

Creëer activiteiten en vermijd complicaties die een betrouwbare uitvoering kunnen verstoren. Versterk de Last Planner-methode met de ingebouwde werkwijze voor planning en verantwoording.

Volg prestaties, analyseer de gevolgen en vindt dé oplossing

Statistische data wordt slim door de PPC-waarde (Planned Percent Complete) van uw project en rapporten die de prestaties van uw bouwprojecten visueel en inzichtelijk maken.

Inzicht zoals ú dat prettig vindt

Kies ervoor om uw uitvoeringsplannen in lijst-, Gantt- of Swimlane-weergave te tonen. Maak handig gebruik van filters die u helpen te concentreren op specifieke locaties, disciplines en werkzaamheden.

Samenwerken: altijd en overal

Door het BIM 360 platform heeft u altijd toegang tot de meest recente informatie. En heeft u even geen internet? Werk dan offline met gedownloade plannen tot u weer verbonden bent: projectmedewerkers kunnen altijd onafhankelijk van andere gebruikers data bewerken en beheren.

Geïntegreerd in de BIM 360 workflow

BIM 360-clouddiensten zijn niet zomaar een verzameling van losstaande producten. Het zijn stuk voor stuk applicaties die elkaar juist aanvullen, ondersteunen en naadloos op elkaar aansluiten. Zo werkt BIM 360 Plan uitstekend samen met BIM 360 Build en BIM 360 Coordinate bijvoorbeeld.

De kracht zit hem in de motor die alle BIM 360-producten aandrijft: het BIM 360 platform met cloudopslag. Hierdoor wordt het mogelijk om data op één locatie te houden, One Source of Truth, en deze door alle clouddiensten te laten gebruiken. Maar ook daar blijft het niet bij, want ook alle Autodesk applicaties putten uit die ene bron van informatie.

Dit maakt het eco-systeem van Autodesk zo aantrekkelijk: alles bij de hand, makkelijk te vinden en geen gedoe met converteren.

De meestgestelde vragen over BIM 360 Design

Wat is BIM 360 Docs?

Autodesk BIM 360 Docs is een clouddienst waarmee teams op afstand met elkaar kunnen werken aan bouwprojecten. Bestanden worden in de cloud opgeslagen en zijn direct toegankelijk voor iedereen die gemachtigd is. BIM 360 Docs is zowel verkrijgbaar als los abonnement als diverse ‘multi-packs’.

Moeten alle gebruikers een abonnement hebben?

Ja. Alle gebruikers moeten een BIM 360 Docs óf BIM 360 Design-abonnement hebben om gebruik te kunnen maken van de clouddienst.

Ik heb een BIM360 Docs-abonnement. Kan ik dan ook samenwerken in een bouwteam waar BIM 360 Design wordt gebruikt?

Ja en nee. Het is belangrijk om te weten dat BIM 360 Design gebruikmaakt van BIM 360 Docs en het daaronder liggende BIM 360-platform.

 

Ja, u kunt uw BIM 360 Docs-abonnement gebruiken om toegang te krijgen tot de Revit-tekeningen van het bouwteam dat werkt met BIM 360 Design. Door deze te downloaden, kunt u met de Revit-bestanden aan de slag. Sterker nog: als u toestemming heeft van de projectbeheerder, heeft u toegang tot alle documenten en bestanden die in het project zijn opgeslagen.

 

Nee, u kunt met BIM 360 Docs niet (simultaan) samenwerken aan een Revit-bestand in Revit zelf. Daarvoor heeft u een BIM 360 Design-abonnement nodig.

 

Werkt u daadwerkelijk met Revit? Neem dan BIM 360 Design. Wilt u de Revit-bestanden alleen bekijken? Neem dan BIM 360 Docs.

Kan ik de software testen voordat ik deze aanschaf?

Jazeker, dat kan!

U kunt (de meeste) Autodesk-software 30 dagen gratis proberen. Het is echter niet toegestaan om de testversie commercieel te gebruiken. De testperiode verlengen is ook niet toegestaan.

Wilt u de software 30 dagen gratis proberen? Download deze dan via onze download-pagina.

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
 • Stel uw eigen pakket samen

  Selecteer een abonnement:

  • BIM 360 Plan abonnement - 1 jaar

   890,00
   SKU: 4657456

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Gerelateerde producten

BIM 360 Design

BIM 360 Design laat bouwprojectteams middels gecentraliseerde projectgegevens beter met Revit samenwerken. Creëer een basis voor betere teamprestaties,...

BIM 360 Docs

Met BIM 360 Docs beschikken u en uw bouwteam(s) over de laatste projectinformatie, ongeacht locatie en tijd. U...

BIM 360 Coordinate

BIM 360 Coördinate (voorheen BIM 360 Glue) is BIM-coördinatiesoftware waardoor projectteams altijd en overal toegang kunnen krijgen tot...

BIM 360 Build

BIM 360 Build (voorheen BIM360 Field) is managementsoftware die de samenwerking op de bouwplaats verbetert. Met deze cloud-gebaseerde...

  Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
  Vraag aan