BIM 360 Docs

Met BIM 360 Docs beschikken u en uw bouwteam(s) over de laatste projectinformatie, ongeacht locatie en tijd. U werkt vanuit de cloud met toegang tot BIM-en IFC-modellen, CAD-tekeningen, PDF-documenten, MS Office-bestanden, afbeeldingen en nog veel meer.

 • Altijd en overal toegang tot up-to-date projectinformatie
 • Eenvoudig tekeningen bekijken en opmerkingen toevoegen
 • Eenvoudig teamleden toevoegen en rechten beheren
 • Makkelijk te combineren met BIM 360 Coordinate of BIM 360 Field voor een optimale BIM-workflow
 • Te gebruiken op elk apparaat: desktop, laptop, tablet en smartphone.

Waarom efficiënte bouwteams met BIM 360 Docs werken

Waarom efficiënte bouwteams met BIM 360 Docs werken

Waar de leden van uw bouwteam zich ook bevinden: met BIM 360 Docs hebben ze altijd toegang tot de laatste projectgegevens. Deze software maakt het mogelijk om documenten van meer dan 70 verschillende bestandsformaten te bekijken en te downloaden. Gebruikers kunnen eenvoudig BIM-modellen bekijken, documenten aanpassen (mits correcte software is geïnstalleerd), opmerkingen plaatsen en afstanden invoeren.

Wat BIM 360 Docs voor u kan doen

BIM 360 Docs is Autodesk’s oplossing voor documentmanagement voor de bouw. Deel plannen, tekeningen, modellen, documenten, afbeeldingen, stuklijsten en meer. Snel, en gemakkelijk.

Teamverbinder

Er zijn heel wat mogelijkheden om projecten en bestanden te coördineren, maar deze zijn niet geoptimaliseerd voor BIM-projecten. BIM 360 Docs is dat wel. Deze software is specifiek ontwikkeld om bouwprojecten eenvoudig te beheren, vanuit één bron in de cloud: de BIM 360-server. (U kunt kiezen tussen een server in de Verenigde Staten of in Europa.) De veiligheid van uw data is dus altijd gegarandeerd: extra belangrijk als u opdrachten van de overheid heeft of wilt krijgen. Bovendien werkt BIM 360 Docs op elk apparaat: desktop, laptop, tablet en smartphone.

U deelt dus niet langer bestanden via e-mail, Dropbox of een FTP-server, maar u heeft toch altijd en overal rechtstreeks toegang tot de laatste versies. Zo verbetert u uw communicatie, vergroot u uw efficiëntie en versterk u uw bouwteam.

BIM 360 Docs is ontwikkeld voor:

 • Overheden en instanties
 • Opdrachtgevers en ontwikkelaars
 • Architecten en ontwerpers
 • BIM-coördinatoren, -managers en -modelleurs
 • Constructeurs en adviseurs
 • Uitvoerders en werkvoorbereiders
 • Werktuigbouwkundigen en installateurs

De meestgestelde vragen over BIM 360 Design

Wat is BIM 360 Docs?

Autodesk BIM 360 Docs is een clouddienst waarmee teams op afstand met elkaar kunnen werken aan bouwprojecten. Bestanden worden in de cloud opgeslagen en zijn direct toegankelijk voor iedereen die gemachtigd is. BIM 360 Docs is zowel verkrijgbaar als los abonnement als diverse ‘multi-packs’.

Moeten alle gebruikers een abonnement hebben?

Ja. Alle gebruikers moeten een BIM 360 Docs óf BIM 360 Design-abonnement hebben om gebruik te kunnen maken van de clouddienst.

Ik heb een BIM360 Docs-abonnement. Kan ik dan ook samenwerken in een bouwteam waar BIM 360 Design wordt gebruikt?

Ja en nee. Het is belangrijk om te weten dat BIM 360 Design gebruikmaakt van BIM 360 Docs en het daaronder liggende BIM 360-platform.

 

Ja, u kunt uw BIM 360 Docs-abonnement gebruiken om toegang te krijgen tot de Revit-tekeningen van het bouwteam dat werkt met BIM 360 Design. Door deze te downloaden, kunt u met de Revit-bestanden aan de slag. Sterker nog: als u toestemming heeft van de projectbeheerder, heeft u toegang tot alle documenten en bestanden die in het project zijn opgeslagen.

 

Nee, u kunt met BIM 360 Docs niet (simultaan) samenwerken aan een Revit-bestand in Revit zelf. Daarvoor heeft u een BIM 360 Design-abonnement nodig.

 

Werkt u daadwerkelijk met Revit? Neem dan BIM 360 Design. Wilt u de Revit-bestanden alleen bekijken? Neem dan BIM 360 Docs.

Kan ik de software testen voordat ik deze aanschaf?

Jazeker, dat kan!

U kunt (de meeste) Autodesk-software 30 dagen gratis proberen. Het is echter niet toegestaan om de testversie commercieel te gebruiken. De testperiode verlengen is ook niet toegestaan.

Wilt u de software 30 dagen gratis proberen? Download deze dan via onze download-pagina.

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
 • Stel uw eigen pakket samen

  Selecteer een abonnement:

  • BIM 360 Docs abonnement - 1 jaar

   520,00
   SKU: 4389498

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Gerelateerde producten

Download Autodesk software

Wilt u Autodesk-software gratis uitproberen? Download dan de 30-dagen-gratis-testversie en ga meteen aan de slag. Gratis Volledige functionaliteit...

Revit

Revit is dé BIM-ontwerpapplicatie voor de bouw en wordt gebruikt door architecten, bouwbedrijven, aannemers, adviesbureaus, installateurs en fabrikanten....

AutoCAD

AutoCAD staat wereldwijd bekend als dé betrouwbare oplossing voor professionele 2D- en 3D-ontwerpers en -tekenaars. Met vele miljoenen...

Enscape

Enscape is dé visualisatietool voor Revit en SketchUp Pro. Dankzij de plug-in om realtime te renderen, visualiseert u...

AutoCAD Plant 3D

AutoCAD Plant 3D is speciaal ontworpen voor ingenieurs en ontwerpers die betrokken zijn bij de realisatie van complexe...

AutoCAD Mechanical

Wil je jouw 2D-ontwerpproces drastisch verbeteren? Wacht dan niet langer en ontdek waarom zovele ontwerpers en tekenaars overstappen...

  Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
  Vraag aan