BIM 360 Coordinate

BIM 360 Coördinate (voorheen BIM 360 Glue) is BIM-coördinatiesoftware waardoor projectteams altijd en overal toegang kunnen krijgen tot projectinformatie. De clouddienst helpt u bij de multidisciplinaire samenwerking en coördinatie in een bouwproject, met als resultaat: een efficiënter bouwproces en lagere kosten.

 • Uw project altijd up-to-date
 • Verbindt alle project deelnemers met het BIM project
 • Voorkom bouwfouten, maak uw project efficiënter
 • Uitvoeren van ‘Clashes’ (bouwdeel-collisies)
 • Controleer het project en plaats opmerkingen
 • Integratie met Navisworks en meer dan 50 andere bestandsformaten
 • Te gebruiken op elk apparaat: desktop, laptop, tablet en smartphone.

Waarom u bouwkosten verlaagt met BIM 360 Coordinate

Autodesk BIM 360 Coordinate is een clouddienst die het beheer van en samenwerking binnen BIM-projecten verbetert en werkprocessen stroomlijnt.

Met overal en altijd toegang tot de meest recente projectmodellen en gegevens, gedurende de levenscyclus van het project, versnelt BIM 360 Coordinate de verwerking van projectinformatie. Het stelt multidisciplinaire teams in staat om snel coördinatieproblemen te identificeren én op te lossen.

Een andere krachtig gereedschap is de Clash-detectietool waarmee BIM 360 Coordinate automatisch uw BIM-model doorloopt en controleert of uw bouwonderdelen elkaar raken of doorkruisen. Bouwfouten en faalkosten worden hierdoor gereduceerd en komt u tijdens de bouw niet meer voor verrassingen te staan.

Wat de kracht is achter BIM 360 Coordinate

BIM 360 Coordinate maakt gebruik van Autodesk’s BIM 360 platform, een cloud-omgeving waarbij alle medewerkers altijd en overal toegang hebben tot BIM-modellen, CAD-tekeningen, documenten en andere bestanden die onderdeel zijn van uw project.

Efficiënt samenwerken, veilig verbinden

Er zijn heel wat mogelijkheden om projecten en bestanden te coördineren, maar deze zijn niet geoptimaliseerd voor BIM-projecten. BIM 360 Coordinate is dat wel. Deze clouddienst is specifiek ontwikkeld om bouwprojecten eenvoudig te beheren, vanuit één bron in de cloud: het BIM 360 platform.

Hierbij is de veiligheid van uw data altijd gegarandeerd en kiest u zelf van welke serverlocatie u gebruik wilt maken: Europa of de Verenigde Staten. Dit kan belangrijk zijn als u opdrachten voor de overheid uitvoert of wilt krijgen. Omdat het een clouddienst is werkt BIM 360 Coordinate op elk apparaat: desktop, laptop, tablet en smartphone.

Krachtige functionaliteiten

 • Voeg (BIM-)modellen samen
 • Filter en bekijk modellen
 • Clash-detection en overzichten
 • Bestandsbeheer en gebruikerstoegang
 • Coördineren van knelpunten
 • Verschillen vinden tussen oude en nieuwe tekeningen en modellen

BIM 360 Coordinate is ontwikkeld voor:

 • Overheden en instanties
 • Opdrachtgevers en ontwikkelaars
 • Architecten en ontwerpers
 • BIM-coördinatoren, -managers en -modelleurs
 • Constructeurs en adviseurs
 • Uitvoerders en werkvoorbereiders
 • Werktuigbouwkundigen en installateurs

De meestgestelde vragen over BIM 360 Design

Wat is BIM 360 Coordinate?

Autodesk BIM 360 Coordinate is een clouddienst waarmee teams op afstand met elkaar kunnen werken aan bouwprojecten. Bestanden worden in de cloud opgeslagen en zijn direct toegankelijk voor iedereen die gemachtigd is. Met clash-detectie is het mogelijk om bouwdelen van het project te controleren op ‘clashes’, oftwel het botsen van onderdelen die elkaar niet zouden moeten kruisen. Hierdoor is een vroeg stadium te zien of het ontwerp geen bouwfouten bevat. BIM 360 Coordinate is zowel verkrijgbaar als los abonnement als diverse ‘multi-packs’.

Moeten alle gebruikers een BIM 360 Coordinate-abonnement hebben om samen te kunnen werken??

Ja en nee:

Ja. Alle gebruikers moeten een BIM 360 Coordinate-abonnement hebben om gebruik te kunnen maken van alle functies van deze clouddienst.

Nee. Als enkel het delen van bestanden nodig is, is BIM 360 Docs voldoende. Ze gebruiken namelijk hetzelfde BIM 360 platform, waar alle bestanden worden opgeslagen. U heeft dan natuurlijk geen toegang tot de overige krachtige tools zoals bijvoorbeeld clash-detection.

Ik heb een BIM360 Design-abonnement. Kan ik dan ook samenwerken in een bouwteam waar BIM 360 Coordinate wordt gebruikt?

Ja en nee. Het is belangrijk om te weten dat BIM 360 Design gebruikmaakt van BIM 360 Docs en het daaronder liggende BIM 360-platform.

 

Ja, u kunt uw BIM 360 Coordinate-abonnement gebruiken om toegang te krijgen tot de Revit-tekeningen van het bouwteam dat werkt met BIM 360 Design. Door deze te downloaden, kunt u met de Revit-bestanden aan de slag. Sterker nog: als u toestemming heeft van de projectbeheerder, heeft u toegang tot alle documenten en bestanden die in het project zijn opgeslagen.

 

Nee, u kunt met BIM 360 Coordinate niet (simultaan) samenwerken aan een Revit-bestand in Revit zelf. Daarvoor heeft u een BIM 360 Design-abonnement nodig.

 

Werkt u daadwerkelijk met Revit? Neem dan BIM 360 Design. Wilt u de Revit-bestanden alleen bekijken? Neem dan BIM 360 Docs. Wilt u bestanden bekijken en detaillistische clash-detecties uitvoeren? Dan is BIM 360 Coordinate het meest geschikt voor u.

Kan ik de software testen voordat ik deze aanschaf?

Jazeker, dat kan!

U kunt (de meeste) Autodesk-software 30 dagen gratis proberen. Het is echter niet toegestaan om de testversie commercieel te gebruiken. De testperiode verlengen is ook niet toegestaan.

Wilt u de software 30 dagen gratis proberen? Download deze dan via onze download-pagina.

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
 • Stel uw eigen pakket samen

  Selecteer een abonnement:

  • BIM 360 Coordinate abonnement - 1 jaar

   850,00
   SKU: 4068937

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Gerelateerde producten

Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
Vraag aan