AutoCAD Revit LT Suite

Met de AutoCAD Revit LT Suite heeft u de mogelijkheid om projecten uit te werken met zowel AutoCAD LT als Revit LT. In deze suite zitten namelijk beide applicaties. Naast een voordelig keuze is de AutoCAD Revit LT Suite vooral een erg praktijkgerichte oplossing voor organisaties die willen overstappen van 2D-CAD naar 3D-BIM.

 • AutoCAD LT en Revit LT in één voordelige bundel
 • Professionele bouwkundige CAD-tekeningen en BIM-modellen maken
 • Uw organisatie soepel over laten stappen van 2D naar 3D/BIM.

Zo zet u met de AutoCAD Revit LT Suite de stap naar BIM

AutoCAD LT – Met deze applicatie maakt u technische CAD-tekeningen in 2D. Dankzij de vele tools kunt u elk ontwerp inzichtelijk maken: van heel eenvoudig tot zeer complex. Bovendien is het bijbehorende DWG-bestandsformaat het meest gebruikte format voor de uitwisseling van CAD-tekeningen. Samenwerken met uw partners gaat dus vlekkeloos.

Revit LT – U wilt intensief samenwerken met uw ‘partners-in-BIM’ en modellen gebruiken tijdens het hele bouwproces? Dan is Revit LT uw keuze. De BIM-modellen vormen de bron van waaruit al uw technische tekeningen en documenten automatisch worden gegenereerd: 3D-impressies, plattegronden, aanzichten, doorsneden en details, maar ook schema’s, overzichten en lijsten. En heeft u een wijziging in het ontwerp? Voer deze één keer door en alle tekeningen en documenten worden bijgewerkt. Dát is de kracht van Revit LT.

AutoCAD Revit LT Suite – Het beste van twee werelden. Met Revit LT maakt u de stap naar BIM maar met AutoCAD LT gaan uw bestaande CAD-projecten gewoon door. Maak ook de overgang naar BIM natuurlijk en zonder compromis!

Vier redenen voor ‘kleine’ organisaties om met BIM en Revit LT te starten

BIM is een werkmethodiek die niet alleen geschikt is voor grote bedrijven en projecten. Ook kleinere organisaties kunnen profiteren van de vele voordelen die het werken met BIM biedt.  We geven u vier belangrijke redenen:

1. Efficiënter werken en kosten besparen

Elk ontwerp evolueert tijdens het proces. Bovendien zijn aanpassingen altijd een balans tussen praktische wensen, technische mogelijkheden en fluctuerende kosten. De wijzigingen die u op basis hiervan moet doorvoeren kosten met traditionele tekensystemen veel tijd. Bovendien zijn ze foutgevoelig. Met BIM en Revit LT niet: als u een bouwdeel op één locatie aanpast, wordt deze wijziging automatisch doorgevoerd in alle tekeningen, documenten en overzichten. Zo bespaart u veel tijd, vermindert u bouwfouten en verlaagt u projectkosten.

2. Uw productiviteit handhaven

Continuïteit is voor elke organisatie van levensbelang. En niets verstoort de voortgang meer dan het aanpassen van werkprocessen die al jaren op de werkvloer worden toegepast. Overstappen naar BIM kán dus verstorend werken voor de goed geoliede machine die uw bedrijf is. Mede daarom is de AutoCAD Revit LT Suite er. U kunt uw huidige projecten gewoon met AutoCAD LT afwerken, terwijl u nieuwe BIM-projecten opstart met Revit LT. Zo blijft uw organisatie operationeel, nu en in de toekomst.

3. Lage investering

Het aanpassen van uw werkprocessen kan flinke investeringskosten met zich meebrengen. Vaak moet er andere software worden aangeschaft en bent u investeringen kwijt die u in het verleden voor andere applicaties hebt gedaan. De AutoCAD Revit LT Suite is juist om die reden uiterst gunstig geprijsd: u kunt kosteneffectief overstappen naar BIM. En heeft u de overgang naar BIM gemaakt? Dan zet u eenvoudig de stap naar een volledige BIM-organisatie en schaalt u op naar Revit of de AEC Collection. U bepaalt het tempo!

4. Voorbereid op de toekomst

Door gebruik te maken van BIM met het 3D-model en de grote hoeveelheid data die zich hierin bevinden, kunt u alles – tot in detail – voorbereiden én uitvoeren. BIM wordt daarom al veel toegepast in de bouwsector. Deze innovatieve werkmethode sluit niet alleen naadloos aan bij het bouwen van nu, maar zeker ook bij een toekomst waarin het werken met data steeds belangrijker wordt. Veel opdrachtgevers, ontwerpers en bouwers kiezen daarom nu bewust voor BIM. Zij weten dat BIM een steeds grotere rol gaat spelen bij het winnen en opleveren van opdrachten en willen straks niet buitenspel staan. Revit LT is de applicatie bij uitstek om kennis te maken met BIM en uw toekomst veilig te stellen.

Gereedschappen voor 2D en 3D!

Met de AutoCAD Revit LT Suite haalt u het beste van beide werelden in huis: 2D voor reguliere CAD-tekeningen en 3D voor uw BIM-projecten. Wissel eenvoudig bestanden uit met teamleden of klanten met behulp van Revit- en AutoCAD en verbeter de samenwerking van uw projecten:

 

 • Werk efficiënter met een enkel, gecoördineerd model:
  Gebruikers kunnen gelijktijdig aan het ontwerp en de documentatie van bouwprojecten werken. Autodesk Revit LT voert automatisch iteratieve handelingen uit binnen het documentatieproces. Daardoor is de consistentie binnen het ontwerp gewaarborgd, is de coördinatie rond de tekeningen eenduidiger en wordt het aantal fouten gereduceerd
 • Ontwerp en visualisatie in 3D:
  De gebruiker kan zijn ontwerpen in een virtuele omgeving bekijken, waardoor hij beter inzicht krijgt in het gebouw en hij zijn ideeën beter kan communiceren aan zijn opdrachtgevers
 • Fotorealistische renderings in de cloud:
  U kunt uw design rechtstreeks in de cloud renderen, vanuit de Revit LT-interface. Het resultaat: foto-realistische visualisaties, zonder dat rekenkracht van de eigen pc aangesproken dient te worden.
 • Ontwerpen uitwisselen in DWG- of RVT-bestandsformaat:
  Uitwisselen van data met andere teamleden is kinderspel dankzij de Autodesk collaboration applicaties
Functionaliteiten AutoCAD LT:
 • 2D CAD-functies: punten, (vloeiende) lijnen, cirkels en veelhoeken
 • Annotaties: teksten, maatvoeringen en attributen
 • Arceringen
 • Blocks: Componenten opgebouwd uit elementen
 • XREF:  Live-link naar externe DWG’s, JPG’s en PDF’s
 • DWG: meest toegepaste bestandsformaat voor 2D CAD-tekeningen
Functionaliteiten Revit LT:
 • 2D CAD-functies: punten, (vloeiende) lijnen, cirkels en veelhoeken
 • 3D model-functies: lijnen, vlakken, objecten
 • Annotaties: teksten, maatvoeringen en slimme attributen
 • Families: Intelligente componenten opgebouwd uit elementen
 • Parametrisch: Pas elementen en modellen aan met parameters
 • Linked Files:  Live-link naar externe DWG’s, DXF’s en DGN’s
 • RVT: populair bestandsformaat voor 3D BIM-modellen

De meestgestelde vragen over AutoCAD Revit LT Suite

Wat zit er in de AutoCAD Revit LT Suite?

Revit LT Suite is een softwarebundel met AutoCAD LT én Revit LT.

Let wel: beide programma’s moeten op dezelfde pc apart geïnstalleerd worden.

Wat zijn de verschillen tussen Revit LT en Revit?

Er zijn meerdere verschillen. Zo kunt u in Revit LT geen applicaties, toolbars en programma’s van derden installeren. In de volledige versie van Revit kunt u dat wel. Daarnaast biedt de LT-variant geen mogelijkheid om lokaal te renderen. Om toch te kunnen renderen, kunt u online cloud credits kopen.

 

Overige belangrijke verschillen op een rij:

 

Revit LT Revit
Stand-alone licentie Stand-alone licentie en netwerklicentie
U kunt niet tegelijkertijd aan een BIM-model werken. U kunt wél tegelijkertijd aan een BIM-model werken.
U heeft geen assemblies en parts tot uw beschikking. U kunt assemblies en parts gebruiken.
Renderen via de cloud kan tegen een extra vergoeding. Lokaal renderen kan via de software.
Installatie van externe software en extensies is niet mogelijk. U kunt externe software en extensies gebruiken.
Mass-modeling is niet mogelijk. Mass-modeling is wel mogelijk.

 

Wilt u een uitgebreidere opsomming van verschillen, dan verwijzen we u graag naar het artikel ‘Vergelijk Revit LT met Revit en de AEC Collection’

Kan ik de AutoCAD Revit LT Suite testen?

Jazeker! U kunt alle Autodesk-software dertig dagen gratis testen. Testversies mag u overigens niet commercieel gebruiken. Wilt u AutoCAD LT en Revit LT testen? Vraag dan voor beide programma’s een download aan.

Wanneer is de AutoCAD Revit LT Suite geschikt voor mij?

Als u de overstap naar intelligent 3D-modelleren maakt, is Revit LT een goede keuze. U opent moeiteloos RVT-bestanden, waardoor werken met Revit en volgens het BIM-principe binnen handbereik is.

Ondersteunen AutoCAD LT en Revit LT externe applicaties of extensies?

Nee, dat doen ze niet. Extensies van Autodesk en andere partijen gebruiken voor specifieke werkzaamheden kan alleen met AutoCAD en Revit.

Is de AutoCAD Revit LT Suite beschikbaar voor Apple Mac?

Helaas niet. Hoewel AutoCAD LT beschikbaar is voor de Mac, is de AutoCAD Revit LT Suite alleen beschikbaar voor het Windows-besturingssysteem. Ook is het niet mogelijk om een AutoCAD Revit LT Suite te splitsen in AutoCAD LT voor de Mac en Revit LT voor Windows of andersom.

Kan ik AutoCAD tekeningen openen in Revit LT?

Jazeker! U kunt uw DWG-tekeningen inladen en gebruiken als onderlegger voor uw detailtekening, of bijvoorbeeld om profiles te maken voor sweeps. Lees ook: AutoCAD tekeningen openen en gebruiken in Revit (LT).

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
 • Stel uw eigen pakket samen

  Selecteer een abonnement:

  • AutoCAD Revit LT Suite abonnement - 3 jaar

   1.780,00
   SKU: 5758810

  Opleidingen

  Helpdesk en ondersteuning

  • Helpdesk abonnement - 3 jaar

   825,00

   Helpdesk abonnement - 1 jaar

   SKU: H4110-3-jaar

  Meer informatie helpdesk

  Installatie

  Om de door u gekochte software zo snel mogelijk in gebruik te nemen, bieden wij u de installatiehulp. Installatiehulp is een uur technische ondersteuning op afstand om uw licentie zo snel mogelijk werkzaam te krijgen. Dit is uitermate geschikt voor Single-user licenties. Ook het aanpassen van een bestaande Licentie-file, voor het toevoegen van een Multi-user licentie valt onder Installatiehulp.

  Waarom installatiehulp?

  • Snel met uw software aan de slag
  • Gemakkelijk
  • Betrouwbaar

  Belangrijk bij de installatie

  • Uw werkstation moet voldoen aan de systeemeisen die Autodesk voorschrijft
  • Het werkstation dient ingelogd te zijn met admin rechten
  • Virusscanners/firewalls dienen uitgeschakeld te zijn
  • Inloggegevens van de contractmanager voor manage.autodesk.com of de aanwezigheid van de contractmanager
  • Installation and registration support

   45,00
   SKU: H4110-install-agacad

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Gerelateerde producten

Download Autodesk software

Wilt u Autodesk-software gratis uitproberen? Download dan de 30-dagen-gratis-testversie en ga meteen aan de slag. Gratis Volledige functionaliteit...

Revit

Revit is dé BIM-ontwerpapplicatie voor de bouw en wordt gebruikt door architecten, bouwbedrijven, aannemers, adviesbureaus, installateurs en fabrikanten....

AutoCAD

AutoCAD staat wereldwijd bekend als dé betrouwbare oplossing voor professionele 2D- en 3D-ontwerpers en -tekenaars. Met vele miljoenen...

Enscape

Enscape is dé visualisatietool voor Revit en SketchUp Pro. Dankzij de plug-in om realtime te renderen, visualiseert u...

AutoCAD Plant 3D

AutoCAD Plant 3D is speciaal ontworpen voor ingenieurs en ontwerpers die betrokken zijn bij de realisatie van complexe...

AutoCAD Mechanical

Wil je jouw 2D-ontwerpproces drastisch verbeteren? Wacht dan niet langer en ontdek waarom zovele ontwerpers en tekenaars overstappen...

  Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
  Vraag aan